Zeilwedstrijden

De WSV Sint-Annaland organiseert diverse zeilwedstrijden voor zowel beginners als gevorderden, mannen en vrouwen, leden en niet-leden. Het zijn verschillende wedstrijden met en zonder zenuwachtige start, ruim baan en vrije wind, of juist helemaal niet. Kortom, iedereen kan meedoen.

Wedstrijden

In en rond de haven worden elk jaar diverse activiteiten georganiseerd door diverse commissies van watersportvereniging Sint-Annaland. De activiteiten variëren van zeilwedstrijden, instructies en de jaarlijkse clubtocht voor de leden. Ieder jaar is een grote groep enthousiaste leden in touw om een zo gevarieerd mogelijk programma te presenteren.

Klik hier voor de evenementenagenda en inschrijven.

Woensdagavondwedstrijdtraining

Vanaf mei tot begin juli varen we weer zeven weken lang op iedere woensdagavond. In verband met de corona-maatregelen in de vorm van wedstrijd-zeiltrainingen in plaats van de reguliere wedstrijden. Daarbij wordt uitsluitend dualhanded gevaren.

Voorafgaand aan iedere wedstrijd kun je tegen een sympatiek prijsje terecht voor een woensdagavond(afhaal)menu.  Wil je graag meevaren, maar kun je geen boot of bemanning regelen, mail dan naar eicliez.[antispam].@wsv-sint-annaland.nl. Wij zorgen er dan voor dat je op een gezellige boot wordt ingedeeld.

Voor- en najaarswedstrijden

Aan het begin en eind van het vaarseizoen zeilen we op zaterdag een wedstrijd. Bij de voorjaarswedstrijd staan we allemaal te popelen om te beginnen aan een nieuw vaarseizoen. De boot is weer tip-top in orde en we hebben er allemaal weer zin om het water op te gaan. Bij de najaarswedstrijd kijken we samen terug op een mooi vaarseizoen en kunnen we sterke  verhalen en ervaringen uitwisselen.

Sportiviteit en gezelligheid staan voorop. Dit begint bij het palaver onder het genot van koffie en een bolus en eindigt na de prijsuitreiking met een hapje en drankje in ons clubhuis Buutgengaets.
Het is een laagdrempelige wedstrijd waar je je kan meten met je clubgenoten. Je hoeft geen geoefende wedstrijdzeil(st)er te zijn om mee te doen. Applaus is voor iedereen gegarandeerd!

We kunnen twee concepten hanteren. De ene is met een startlijn, een baan en een finish voor het clubgebouw. De ander is een start voor het clubgebouw op basis van rating, waarbij de kleinste boot een voorsprong krijgt op de snelste boot. Wie op de vaste finishtijd vooraan ligt heeft gewonnen.

Man-Vrouw-wedstrijd

De tweede helft van de najaarswedstrijd is de Man-Vrouw-wedstrijd. Deze wordt gevaren op zondag. Ook hier starten we op rating die past bij je schip, waarbij de kleinste boot een voorsprong krijgt op de snelste boot. Er moet een vaste baan gevaren worden en je zet zelf de route uit. Het gaat om de eer om tot het snelste man-vrouw duo van onze watersportvereniging te worden uitgeroepen.

Clubwedstrijd weekend

Ieder jaar organiseren we in een weekend een clubwedstrijd, die ook openstaat voor niet-leden. Om mee te doen  hoef je geen geoefende wedstrijdzeil(st)er te zijn en je boot heeft geen meetbrief nodig. Het doel is lekker tegen en met elkaar te zeilen, waarbij vooral sportiviteit en gezelligheid voorop staan.

8-Uren van de Oosterschelde

De 8-Uren van de Oosterschelde is een spannende, sportieve en op strategie gerichte zeilwedstrijd op de Oosterschelde. Het doel is om in 8 uur zoveel mogelijk mijlen af te leggen binnen de mogelijke rakken. Dit is een tactisch steekspel, waarbij een voorbereiding kan leiden tot winst, of een deceptie als de wind toch net anders deed dan voorspeld.
De finish is voor de haven van Sint-Annaland. Daarbij is op tijd binnenkomen van groot belang. Na 18:00 uur finishen betekent dat je een straftijd oploopt en dat kan ervoor zorgen dat alle inspanning en resultaat van de dag snel wegebt. Na de finish is er gezelligheid met een BBQ en muziek. Hier praten we na over wat er op die dag allemaal fantastisch liep of juist niet, gevolgd door de prijsuitreiking.

30-mijls Oosterschelde

Met ingang van 2021 is er een 30-mijls baan op de Oosterschelde. Het is een  bestaand concept dat al een tijdje aan populariteit wint. Het is een wedstrijd/prestatietocht op de Oosterschelde op een door de deelnemer gekozen moment en met een zelf te bepalen start-en  finishlocatie. De start en finish van de baan zijn op vijf punten mogelijk. Een aantal vaste boeien vormt een rondje (links- of rechtsom), dat je moet afleggen met een zo hoog mogelijke gemiddelde snelheid. Het is rekenen om onder ideale omstandigheden te varen. De kans dat er een altijd een kruisrak in zit en dat de stroom niet mee loopt is nagenoeg 100%. Het is een hele puzzel om de meest gunstige condities uit te rekenen, met als hoogtepunt een plekje in de hall of fame van het klassement en eeuwige roem in de Zeeuwse delta.

Meer informatie kun je vinden in de Havengids.

WSV Sint-Annaland is één van de mooist gelegen en best geoutilleerde getijdenhavens in de Zeeuwse delta, gelegen aan de Krabbenkreek, een zijarm van de Oosterschelde.

De jachthaven is bij elk tij toegankelijk (diepte ingang 2,70 m bij LLWS).

Postadres:
4697 ZG Sint-Annaland