Ook dit jaar zijn er weer volop zeilwedstrijden voor zowel de echte fanatiekelingen, als zeilers die lekker easy een wedstrijd willen varen. Een meetbrief is niet noodzakelijk. Meedoen is belangrijker dan winnen!

Woensdagavond wedstrijden

Op woensdag 22 mei start een reeks van 7 woensdagavond wedstrijden. Breek de week in tweeën en ontspan na een werkdag met een mooie en sportieve avond op het water. Voor de aanvang van elke wedstrijd staat er in het clubhuis, voor een sympathieke prijs een smakelijke dagschotel voor jou en je bemanning klaar. Na de wedstrijd is het tijd om nog even gezellig na te praten onder het genot van een bitterbal en een biertje.

Lees hier meer informatie over de woensdagavondwedstrijden

8 Uren van de Oosterschelde

De 8 Uren van de Oosterschelde is een spannende sportieve en op strategie gerichte zeilwedstrijd, met 80 – 100 schepen. Dé unieke zeilwedstrijd voor Orc, VkSJ, Old gaffers, ongemeten en duo handed. Voor meer informatie zie de website van de 8 Uren van de Oosterschelde.

Voorjaarswedstrijden

Onze gezellige Clubzeilwedstrijden staan open voor leden en niet-leden. Om mee te doen hoef je geen geoefende wedstrijdzeil(st)er te zijn. Je boot heeft geen meetbrief nodig. Het doel is tegen elkaar te zeilen, waarbij sportiviteit en gezelligheid voorop staan.

Op zaterdag 15 juni varen we onze jaarlijks terugkerende clubwedstrijd. Ieder schip vaart in zijn eigen klasse en met een eigen rating. Heb je dit nog nooit gedaan? Maar wil je het graag een keer proberen? Neem contact op met de wedstrijdcommissie en we helpen je op weg!

Als het zoeken naar  het gewenste aantal bemanningsleden voor uw boot stopt bij 2 personen, dan kunt ook met z’n tweeën deelnemen in onze  uitdagende Double Handed klasse!  De wedstrijd start net buiten de Krabbenkreek en heeft een ruime startlijn. Natuurlijk is deze dag niet compleet zonder de prijsuitreiking en het Zeilersmenu in ons clubhuis de Buutengaets.

Op zondag 16 juni vindt de uiterst populaire Man- Vrouw wedstrijd plaats. Het gaat om de eer om tot het snelste MAN- VROUW Duo van onze Watersportvereniging te worden uitgeroepen.

We starten in deze wedstrijd op de rating die past bij je schip waarbij de kleinste boot een grote voorsprong krijgt op de snelste boot. Dus geen drukke en zenuwachtige start, maar ruim baan en vrije wind tot dat je ingehaald wordt.

Mocht u meer willen weten dan kunt u e-mailen met Gert Jan Oelp (gjoelp@gmail.com).

Lees hier meer informatie over de voorjaarswedstrijden

Najaarswedstrijd

Op zaterdag 21 september zeilen we de Najaarswedstrijd. Ook hier krijgt de kleinste boot een grote voorsprong op de snelste boot. Na de wedstrijd kijken we samen onder het genot van een drankje terug op een mooi Zeilseizoen.