Vindt je de weekeinden ook zo kort en lijkt het je ook zo leuk om de week te doorbreken met een lekker avondje zeilen?

Dat kan dit jaar weer elke week vanaf 19 mei. Op advies van het watersportverbond kunnen we de woensdagavond wedstrijden organiseren in de vorm van wedstrijd zeiltrainingen.

Buiten afgelopen jaar is er de afgelopen jaren op woensdagavond steeds met veel plezier gevaren. Of je nu jong, oud, tour-, of wedstrijdzeiler bent, een nieuw of een heel oud schip hebt, voor iedereen een uitdaging door een correcte handicap. Vanaf 19 mei gaan we weer van start. Zeven weken lang varen we iedere woensdagavond een gezelligheidswedstrijdje. De laatste wedstrijd met prijsuitreiking is op woensdag 30 juni.

Dit jaar zijn er vanwege corona wel wat wijzigingen van normaal. Zo varen we alleen dual handed, en het hapje vooraf en het drankje achteraf bij Buutengaets kan helaas (nog) niet. De wedstrijd noemen we een training.

Er wordt iedere vaaravond achter elkaar gestart op je berekende starttijd. We varen tot het 21.30 uur is. Dit is de finishtijd voor alle schepen. Wie er op dit tijdstip voor je vaart heeft van je gewonnen en wie er achter je vaart heeft van je verloren. Vaar je om 21.30 uur op kop dan ben je de winnaar van de avond. Als we alle wedstrijden dual handed varen, tellen je 5 beste wedstrijden mee voor het klassement, en wie hierin het beste resultaat heeft gescoord is de trotse overall-winnaar. Of je boot nu ORC gemeten is of niet, we berekenen voor elk schip een starttijd.

Gezien de onzekerheid wordt er dit jaar bij uitzondering geen inschrijfgeld gevraagd

Data Woensdagavondcup:

19 mei – 26 mei – 2 juni – 9 juni – 16 juni – 23 en 30 juni (hopelijk na de laatste wedstrijd uitreiking van de woensdagavondcup).

Ook dit jaar maken we het voor het publiek aantrekkelijk door iedere schipper te vragen de app raceQs.com (is gratis) op zijn/haar mobiel te installeren waardoor het thuispubliek de posities van de boten (met enige vertraging) kunnen worden gevolgd.

Hieronder nog wat handige weetjes!

• Start volgens berekende tijd.
  • Als starttijd wordt de atoomklok aangehouden.
  • We varen altijd binnen de betonning ook al staat deze niet in de baan vermeld.
  • Baan hangt op het mededelingen bord vanaf 18.30 uur.
  • Aan protesten doen we niet. We gaan er van uit dat iedereen sportief vaart. Wanneer je niet volgens het reglement vaart, kom je helaas niet voor in de uitslag.
  • De commissie behoudt zich het recht voor om bij kleine onopzettelijke overtredingen van de regels, iemand één of meerdere plaatsen terug te zetten i.p.v. te diskwalificeren.
  • Over de toegepaste rating valt niet te discussiëren! Indien je het niet eens bent met je rating/handicap, laat je boot dan meten en overhandig een geldige meetbrief.
  • Beroepsvaart heeft altijd voorrang! Deze regel vinden we erg belangrijk. Hinderen van beroepsvaart betekent diskwalificatie.
  • Uitslagen zullen digitaal verzameld worden

Graag inschrijven voor donderdag 13 mei! Dit geeft ons de gelegenheid om iedereen op tijd zijn starttijd te geven.

Info: zeilcie@wsv-sint-annaland.nl