Update Veiligheidsregio Zeeland – vrijdag 27 maart 19:00:21 – Aangescherpte maatregelen in Zeeland met betrekking tot bestrijding coronavirus
Zie ook: https://www.zeelandveilig.nl/meldingen/zeeuwse-maatregelen-coronavirus
De toeristen die nu (weekend van zaterdag 28 en zondag 29 maart) in Zeeland verblijven kunnen tot maandag 30 maart 12:00 uur op hun vakantiebestemming verblijven. Daarna wordt hen verzocht te vertrekken.
Vanaf maandag 30 maart 12.00 uur is het verboden in onze haven te overnachten. Ook zijn ALLE sanitaire voorzieningen en douches in onze haven gesloten.
Zie ook: https://www.zeelandveilig.nl/veelgestelde-vragen
en https://www.tholen.nl/inwoners/actueel/noodverordening-veiligheidsregio-zeeland

==============

Het seizoen begint en we willen graag weer gaan varen. Het bestuur van Watersportvereniging Sint-Annaland doet echter een dringend beroep op je om met elkaar te voorkomen dat het coronavirus zich verspreidt. Waarbij de richtlijnen van het RIVM uiteraard leidend zijn.

Zoals we eerder hebben gecommuniceerd, zijn alle activiteiten van de vereniging tot nader order afgelast. De havencrew heeft intussen natuurlijk hard gewerkt om de haven weer voor het vaarseizoen gereed te maken. De haven is niet gesloten, maar we willen het aantal bezoekers op de haven tot een minimum beperken. Is het toch nodig om naar de haven te komen, dan vragen we nadrukkelijk om de volgende gedragsregels in acht te nemen.

Gedragsregels:

  • Kom liever NIET naar de haven.
  • Kom alleen naar de haven als het écht strikt noodzakelijk is en zeker NIET als je neusverkouden bent, regelmatig moet hoesten of koorts hebt.
  • Ben je van plan om tóch de boot vanuit de winterberging over te varen naar de haven, neem dan tenminste twee tot drie dagen van tevoren contact op met de havenmeester, telefoon +31 166 65 30 79. Deze kiest dan het meest gunstige moment, zodat het aantal personen, dat gelijktijdig op de haven verblijft, tot een minimum beperkt blijft. Beperk daarom ook het aantal personen aan boord.
  • Ben je op de haven, houd dan steeds minimaal 1,5 meter afstand tot andere mensen.
  • Spreek elkaar vriendelijk maar duidelijk aan, als iemand zich (misschien per ongeluk) niet aan de afstand van 1,5 meter houdt.
  • Zowel de dames-, als herentoiletten in het sanitairgebouw zijn gesloten. Er zijn wel twee familiedouches gratis beschikbaar. Er hangen instructies bij deze sanitaire voorzieningen.
  • Toegang tot het havenkantoor is toegestaan, maar slechts met één persoon tegelijk. Houd ook daar een afstand van minimaal 1,5 meter aan en blijf achter het scherm dat op de balie staat.

Voor winterliggers in de haven:
Wil je de boot naar je vaste ligplaats verleggen of extra landvasten verwijderen, neem dan tenminste twee tot drie dagen van tevoren contact op met de havenmeester. Deze kiest dan het meest gunstige moment, zodat het aantal personen, dat gelijktijdig op de haven verblijft, tot een minimum beperkt blijft.

Hoe kunnen we een te grote groep mensen op de haven voorkomen:
De havenmeester moet het aantal personen beperken dat gelijktijdig op de haven en haventerreinen aanwezig is. Daarom verzoeken we je dringend het havenkantoor te bellen, op het moment dat je via de poort of vanaf de Krabbenkreek de haven binnenkomt. De havenmeester noteert je naam in een logboek.
Het kan dus zijn, dat de havenmeester je dan vraagt in je auto te wachten of met je boot buitengaats te blijven. Dit om te voorkomen dat er te veel personen op het haventerrein zijn. Bij vertrek meld je je via hetzelfde telefoonnummer weer af. Alleen op deze manier hopen we de veiligheid van ons allemaal te kunnen waarborgen.

Volg altijd de instructies van de havenmeester op!

We rekenen op je medewerking, alleen samen kunnen we dit tot een goed einde brengen. We hopen elkaar snel weer in goede gezondheid op de steiger te treffen.

Actuele informatie over de consequenties van het coronavirus voor de watersport: https://www.varendoejesamen.nl/kenniscentrum/artikel/waterrecreatie-en-corona-maatregelen

en

https://www.watersportverbond.nl/nieuws/update-gevolgen-coronavirus-op-sportwereld-en-verenigingen