Ook druk aan het klussen aan de boot en zin in een nieuw vaarseizoen? Als start van het seizoen organiseren we met Hemelvaart een tocht naar Ipswich.

Of je het nu doet als een “shake-down cruise” na een winter re-fit of om weer even de zeebenen te oefenen: deze tocht biedt voor elk wat wils. Je kunt op eigen gelegenheid naar Ipswich gaan en daar aansluiten of je kunt even lekker op en neer gaan naar Engeland, maar het ook inpassen als deel van een langere tocht.
Je kunt aansluiten bij een groep die gezamenlijk vertrekt op woensdagavond 9 mei via de Roompot sluis.
Dit is een leuke gelegenheid om vast een paar van de andere deelnemers te ontmoeten, en ook een goede manier om met elkaar tips en ervaringen te delen.

De overtocht vanuit de Roompot is ca 105 mijl.
In verband met het getij zullen we woensdagavond tegen middernacht vertrekken vanuit de Roompot. Dit betekent dat de meeste boten in de loop van de donderdagmiddag in Ipswich zullen aankomen (uiteraard afhankelijk van de weersomstandigheden).
Als de weergoden ons een beetje gunstig gezind zijn word je ontvangen met een steigerborrel.

Overigens: als we volgens de weersverwachting op heen- of terugtocht te maken zullen krijgen met windkracht 6 recht op de neus, of meer dan windkracht 7 uit andere richtingen zal de tocht niet doorgaan.

Op vrijdagochtend organiseren we samen met de veiligheidscommissie een activiteit, waarbij we zullen kijken naar tochtvoorbereiding en veiligheidsvoorzieningen aan boord.

Vrijdag is in principe naar eigen inzicht te besteden, maar op dit moment onderzoeken we de mogelijkheid om een gezamenlijke excursie per touringcar naar Sutton Hoo te organiseren.
Sutton Hoo is een gebied bij Suffolk in Engeland waar twee Angelsaksische begraafplaatsen werden ontdekt uit de 6e en 7e eeuw. De begraafplaatsen bleken een schat aan voorwerpen te bevatten en zijn van groot belang voor historici die de vroege middeleeuwen in Engeland bestuderen. Eén van de overledenen was begraven in een 27 meter lang schip. Hij had vele bijzondere grafgiften meegekregen, waaronder: een wapenuitrusting met onder meer een schild, harnas, helm en zwaard, verder nog sieraden en zilveren voorwerpen zoals schalen en lepels, en een harp met een tweetal bronzen ketels. Ook zijn er twee lepels uit de klassieke oudheid gevonden met de woorden ‘Paulos en ‘Saulos’ erop. Deze lepels zullen weleens doopgiften kunnen zijn geweest. Men vermoedt dat dit het scheepsgraf van de Angelsaksische koning Raedwald is.

We sluiten deze dag af met een gezamenlijk diner. Zaterdag is weer tijd voor de terugreis.
We verwachten dat iedereen in de loop van de zondagochtend weer terug zal zijn in Nederland.

De kosten voor deze tocht bedragen € 15 per boot + € 67,50 per opvarende.

In deze kosten zijn inbegrepen: vaargids, steigerborrel en het diner op vrijdagavond.

Inschrijven kan op: http://www.kustzeilers.nl/cms/inschrijven-evenement

==================================================================================

Deelname aan evenementen, georganiseerd door Watersportvereniging Sint-Annaland, geschiedt altijd geheel op eigen risico. Noch Watersportvereniging Sint-Annaland, noch haar bestuur, noch haar (evenementen)commissies, noch haar vrijwilligers zijn aansprakelijk voor schade opgelopen tijdens deelname aan evenementen in welke vorm en hoe dan ook ontstaan. De vereniging adviseert tijdens vaaractiviteiten altijd een reddingsvest te dragen en bij voorkeur met twee personen aan boord te zijn.