Datum & tijd

steigersafari

Eerst een korte uiteenzetting voor degene die niet precies weet wat de steigersafari inhoudt. Een variatie op Leden koken voor Leden, niet in Clubhuis Buutengaets, maar bij jezelf en bij clubgenoten aan boord. Je bent met maximaal 6 personen op een boot. Het menu bestaat uit 3 gangen en je bereidt 1 gang voor (ieder bedenkt en kookt naar eigen recept). Uiteraard krijg je van te voren te horen of je een voor-, hoofd- of nagerecht moet voorbereiden. Eén gang ben je dus gastheer/vrouw en de andere twee gangen geniet je aan boord van een medelid van twee fantastische gerechten. Na ieder gerecht wisselen we van ‘bemanning’ en boot. Je weet van tevoren niet wie bij je aan tafel aanschuiven noch waar je zelf te gast zult zijn.

Het programma

We komen om 18.00 uur bijeen in ons Clubhuis Buutengaets waar we gezamenlijk genieten van een welkomstdrankje en hapje. Op dat moment krijg je een envelop uitgereikt waarin staat bij wie je aan boord gaat voor het voorgerecht (de leden die de opdracht hebben gekregen een voorgerecht voor te bereiden, weten natuurlijk al dat zij bij zichzelf aan boord zijn, maar zij weten nog niet wie hun gasten zijn).
Om 18.30 uur gaan we aan boord voor het voorgerecht.
Om 19.45 uur opent de gastvrouw/heer van het voorgerecht de tweede envelop en wordt bekend op welke boot het hoofdgerecht wordt geserveerd.
Om 21.30 uur is de laatste envelop aan de beurt en gaan we genieten van het dessert aan boord van diegene, die het nagerecht heeft voorbereid.

De afterparty vindt plaats in Clubhuis Buutengaets. Een leuk moment om ervaringen en recepten uit te wisselen.
De kosten van de gerechten en bijpassende drankjes zijn voor rekening van de desbetreffende gastvrouw/heer. Voor de drankjes tijdens de afterparty geldt ‘rekening man/vrouw’.

Meld je aan

Heb je zin om mee te doen en ligt je boot op 11 mei in de haven, meld je dan uiterlijk 3 mei aan bij:
Caroline van Doorn cmvandoorn@zeelandnet.nl of Marion Kop t.m.kop@kpnmail.nl
Graag bij aanmelden naam en type boot, ligplaats en mobiele telefoonnummer vermelden.

Voor eventuele vragen kun je uiteraard ook bij bovengenoemde personen terecht.
Wij kijken uit naar weer een gezellige culinaire avond aan het begin van het vaarseizoen, jullie ook?

Keer terug naar de agenda